Pehelykönnyű burgonyás pogácsa
Hozzávalók:
A tetejére:
A tészta hozzávalóit kidagasztom kézzel vagy géppel (nem kell felfuttatni az élesztőt). Lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapjunk. Ha kell, tegyél még hozzá lisztet vagy pici tejet.
Kelesztőtálban hagyom a duplájára kelni.
Ha megkelt a tészta kinyújtom, félbe hajtom, aztán mindkét oldalról felhajtom középre. Ismét kinyújtom tetszőleges vastagságra. (Én most egy picit túl vékonyra nyújtottam a tésztát, mert Hanna későn szólt, hogy nagy pogácsákat szeretne a szokásos kisebbek helyett. :-)))
A tetejét késsel bekockázom és kiszaggatom. Sütőpapírral kibélelt tepsire teszem és hagyom még kelni 10-20 percet.
A sütőt légkeverésen 180 fokra előmelegítem.
Mielőtt beteszem a pogácsákat a sütőbe lekenem a tojássárgája és a tej keverékével.
Kb. 15-20 percig sütöm, majd rácson hűtöm ki.