Sajtos muffin őrület

Hozzávalók 12 db muffinhoz

A tésztához :
- 2 dl tej (én víz és tejszín keverékével készítettem)
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál porcukor
- 47 dkg KBL-100 Királybúza liszt vagy BL-80 liszt
- 1 csapott evőkanál erdélyi só
- 1 dl kókuszzsír (folyékony legyen)
- 1 db tojás

A töltelékhez :
- 8 dkg puha vaj
- 8 dkg reszelt sajt

A tetejére :
- 1 egész tojás
- szezámmag és/vagy lenmag (elhagyható)

Kenyérsütő gépbe tettem a hozzávalókat (alulra a nedves, rá a száraz hozzávalók) és hagytam, hogy a gép kidagassza a tésztát.

Ezután kelesztőtálba tettem és hagytam, hogy a tészta duplájára keljen.

A töltelékhez a puha vajat kikevertem, a sajtot lereszeltem.

A duplájára kelt tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkán 12 db egyenlő részre osztottam és gömbölyítettem.

Minden kis gombócot egy kb. 12*18 centis téglalap alakra nyújtottam és bevágtam a képen látható módon.

A szabadon maradt részre vajat kentem, majd sajtot szórtam rá és feltekertem úgy, hogy a vágások vége alulra kerüljön. Összecsíptem a tészta két végét és muffin formába tettem.

Konyharuhával letakartam és kb. 15-20 percet hagytam kelni. Utána gyengén felvert tojással lekentem, megszórtam szezámmaggal és lenmaggal, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percet sütöttem.

A végeredmény egy kívül ropogós, belül foszlós, igen mutatós finomság lesz.