A mi házi granolánk

lkezdődött az iskola, vele együtt a "mit egyen reggelire a gyermek kálvária".

Nálunk nagyon népszerű a granola, aminek rettenetesen örülök, mert rengeteg energiával látja el őket a délelőtt folyamán, amire - valljuk be - igencsak szükségük van az iskolában.

"Egy minőségi granola magas rosttartalma (100 gramm termékben 7 gramm felett van a rosttartalma) és sütés hatására még elnyújtottabban felszívódóvá válik. Hosszabb ideig laktat, nem lesznek magasak utána a mért vércukor értékek."*

*forrás: www.viblance.com

A mi granola receptünk a következő:

- 185 g AvenaGoFit zabpehely: http://gondoscekker.hu/.../10/Lisztek-darak-zabpehely.html

- 115 g olajos mag tetszés szerint

- kókuszchips (ez nagyon finom bele)

- 70 g méz

- 2-3 ek vaj (esetleg kókuszzsír)

- 2-3 csipet erdélyi étkezési só: http://gondoscekker.hu/.../Erdelyi-adalekanyag-mentes...

- fahéj ízlés szerint (mi sok fahéjjal szeretjük)

A magokat tetszés szerinti méretre aprítjuk (de egészben is hagyhatjuk), majd összekeverjük a száraz hozzávalókat.

A mézet a vajjal összeolvasztjuk, ráöntjük a száraz keverékre és alaposan elkeverjük.

Sütőpapírral bélelt 160 fokos sütőben sütjük, míg világos aranybarna színe nem lesz. Sütés közben többször átkeverjük, hogy egyenletesen piruljon. Ha kihűlt, aszalt vagy liofilizált gyümölcsöket is adhatunk hozzá.

Én mindig dupla mennyiségben készítem. Próbáljátok ki!

fotó: www.pixabay.com