Kedvenc ropogtatni-valónk. Gyorsan elkészül és napok múlva is finom.
Kirándulásra, tízóraira, esti filmezéshez, Anya éhes vagyok, van valami finomság?-ra :-)
Hozzávalók:
- 12 dkg reszelt sajt
- 35 dkg Gondos Cekker búzaliszt-bátran variáld, tehetsz bele magliszteket is
- 12 dkg puha vaj
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 1 egész tojás
- 1 kis doboz tejföl
- 2 kk só
- ízlés szerint pirospaprika, bors, kömény, oregáno, bazsalikom stb.
A száraz hozzávalókat összekeverem, majd a nedves hozzávalókkal összegyúrom. A tejfölt apránként adagolom, annyit teszek hozzá, hogy jól formázható legyen a tészta, ne legyen ragacsos.
Gombócokat formázok és az előmelegített, forró gofrisütőbe teszem. A sütő tetejét lenyomva kilapulnak a gombóckák és isteni illat lengi be a konyhát. Szép pirosra sütöm őket.
Jó étvágyat hozzá!