Villámgyors túrós kuglóf recept

Villámgyors túrós kuglóf

Hozzávalók:

- 25 dkg BL-65, BL-80 vagy KBL-100 liszt,

- 25 dkg zsíros tehéntúró,

- 200 g 30%-os habtejszín,

- 16 dkg barnacukor,

- 1 csomag sütőpor (én foszfátmenteset használok),

- 2 egész tojás,

- csipetnyi só.

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2. A tejszínt a cukorral, csipet sóval és tojással összekeverjük , majd beletesszük a túrót és azzal is elkeverjük. Kézi habverő is tökéletes, nem kell géppel keverni.

3. Az átszitált lisztbe beleszitáljuk a sütőport és elkeverjük. A túrós krémbe keverjük a sütőporos lisztet.

4. A kész masszát kuglóf formába simítjuk (előtte, ha kell jól kivajazzuk) és tűpróbáig, kb. 40-50 percig sütjük.

5. Ha kisült picit várunk, majd kifordítjuk a formából és rácson kihűtjük.

 

Jó étvágyat! wink