1 kg
Valódi egészség
Kiváló alapanyag
Magas minőség
Gazdaságos
Forradalmian új
Mi is az a Királybúza?
A Királybúza egy teljesen új MAGYAR NEMESÍTÉSŰ faj, lényegében fajhibrid.
A spelta és a dicoccum (más szóval a tönke búza, melyből a durum is származik) keresztezett származéka. Egyesült benne a széles és nagyon széles genetikai háttér, ami az elmúlt időszak vizsgálatai szerint még szélesebb genetikát is eredményezett.
Az új fajban egyesült a tönköly ÉLETREVALÓSÁGA, ROBOSZTUSSÁGA, igen MAGAS FEHÉRJETARTALMA a tönke búza keménységével, kiválóan RUGALMAS SIKÉR-SZERKEZETével és a rendkívüli szárazságtűrésével.
Gasztronómiai és élelmiszer-egészségügyi jellemzők
- A klasszikus értelmű minőségben vetekszik vagy jobb a kanadai tavaszi búzáknál.
- A2-A1 sütőipari tulajdonságok (magyar szabvány szerint),
- A Királybúza termesztéséhez műtrágya felhasználása nem ajánlott, ezért lisztjei nem „mérgezőek”.
- Magasabb fehérjetartalma (a közönséges búzáét általában 25-50%-al haladja meg) és a testazonosabb aminosav-szerkezete miatt az ebből készült termékek (kenyér, péksütemény, tészták stb.) erősítő és egészség-megőrzőtulajdonságokkal bírnak.
- Ezeknek a liszteknek ízűk van – nem ízetlen, porszerűek – van egy különleges kulináris élvezetet adó jellegük, igazi gasztronómiai kiválóság.
- A királybúza lisztek színe a közönséges lisztekétől eltérően nem fehér vagy szürkésfehér (BL-80, BL-112), hanem világossárgás a benne lévő természetes karotin festékanyag miatt.
- Kiváló száraz tészta alapanyag is a benne levő tönke vérvonal miatt, lényegében a durumot is fölözi beltartalmában.
Származási hely: Magyarország
Összetevők: 100% adalékanyag mentes Királybúza liszt
Átlagos tápérték 100 g termékben: |
|
Energia |
1429 kJ/337 kcal |
Zsír |
1,0 g |
amelyből telített zsírsav: |
0,5 g |
Szénhidrát: |
71 g |
amelyből cukrok: |
0,2 g |
Rost: |
3,5 g |
Fehérje: |
9,7 g |
Só: |
0 g |