1 kg
Süteményekhez, tejbegrízhez és grízgaluskához is ajánljuk.
Búzadaráinkat őrlés közben szedjük ki a malomból, mivel daragéppel nem rendelkezünk. A nagy malmi daráknál apróbb szemcséjű, enyhén korpázott búzadaránk tökéletes eleme egy finom krémes tejbegríznek. Felhasználhatjuk sütikhez, császármorzsához, de a pizzatésztát is szuperül feldobja.
Az Egyiptomból származó kamutot – nem véletlenül – a gabonafélék fáraójának is nevezik. Egyike azon kevés gabonafajoknak, amelyek nem mutálódtak más gabonafélékkel, nem nemesítették és kizárólag ökológiai gazdaságokban termesztik.
Az édeskés, vajas, mogyorós ízzel bíró kamut ásványi anyagokban, esszenciális aminosavakban, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban is bővelkedik. A közönséges búzához képest 20-40%-kal több fehérjét tartalmaz. A héjában, illetve a magbelsőben élelmi rostokat, cellulózt, lignint és pektint találunk. Kiváló E-vitamin-, riboflavin- (B2-vitamin), niacin-, tiamin- (B1-vitamin), magnézium-, cink-, vas-, és szelénforrás.
Számos édes vagy savanykás gabonaételhez felhasználható, így müzlibe, kenyerek, pékáruk sütéséhez, emellett főzésre , vagdaltak lazításához, vagy akár tésztakészítésre is. Utóbbi tojás nélkül is sikeres lehet a kamut jelentős sikértartalmának is köszönhetően. Mivel glikémiás indexe alacsony (GI: 45), a belőle készített termékek jól beilleszthetők a cukorbetegek, diétázók étrendjébe. Kedvező hatással van az immunrendszerre, könnyen emészthető, alkalmas a gyomor problémákkal szenvedők részére is. Segít a májnak a méregtelenítésben. (Forrás: wikipédia,azizlelo.hu)
Adalékanyag mentes, glutént tartalmaz. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Származási hely: Magyarország
Összetevők: 100% adalékanyag mentes kamut búzadara
Átlagos tápérték 100 g termékben: |
|
Energia |
1362 kJ/321 kcal |
Zsír |
2,2 g |
amelyből telített zsírsav: |
0,0 g |
Szénhidrát: |
59 g |
amelyből cukrok: |
0,0 g |
Rost: |
3,5 g |
Fehérje: |
16 g |
Só: |
0,01 g |