Hidegen sajtolt napraforgó étolaj

Hidegen sajtolt napraforgó étolaj thumb
  • Ár : 1950 Ft
    Egységár: 975 Ft / liter

Mennyiség


2 liter
Természetes úton nyert, hidegen sajtolt 100%-os napraforgó étolaj.
Kizárólag hidegen sajtolással készül, ennek köszönhetően vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.


 

Mi az a hidegen sajtolás?

Hideg sajtolásnak azt az eljárást nevezzük, amikor az olajos növényi magvak sejtfalai mögött felhalmozódott természetes olajat mechanikus úton, olajprésekkel tárják fel. A hidegen sajtolás előnye a nagyüzemileg előállított meleg sajtolású extrahált olajokkal szemben az, hogy hőkezeléstől, oldóanyagoktól és vegyszerektől mentes, így biológiailag sokkal értékesebbek az ilyen úton előállított olajok. Az ilyen természetes módon kinyert olajok megőrzik az alapanyag eredeti zamatát, illatát és vitamintartamát.

Mihez ajánljuk?

A hidegen sajtolt napraforgó olajat sütéshez, főzéshez, grillezéshez, pácoláshoz és saláták önteteként egyaránt ajánlom. A finom, illatos napraforgó olajakat kenyérre kenve is fogyaszthatjuk hagymával, friss zöldségekkel.

Kellemes íze mellett A, C és E vitaminban is gazdag. Koleszterinmentes, telítetlen zsírsavai segíthetnek megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.

Szotyi szagú lesz a rántott hús?

Nem. smileyA hidegen sajtolt napraforgó olaj természetes napraforgó illatú, mely illatanyagok jelentős része elillan az olaj hevítésekor.

Tárolás: hűvös, napfénytől védett helyen

Származási hely: Magyarország

Összetevők: 100% hidegen sajtolt napraforgó étolaj