Villámgyors túrós kuglóf
Hozzávalók:
- 25 dkg BL-65, BL-80 vagy KBL-100 liszt,
- 25 dkg zsíros tehéntúró,
- 200 g 30%-os habtejszín,
- 16 dkg barnacukor,
- 1 csomag sütőpor (én foszfátmenteset használok),
- 2 egész tojás,
- csipetnyi só.
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A tejszínt a cukorral, csipet sóval és tojással összekeverjük , majd beletesszük a túrót és azzal is elkeverjük. Kézi habverő is tökéletes, nem kell géppel keverni.
3. Az átszitált lisztbe beleszitáljuk a sütőport és elkeverjük. A túrós krémbe keverjük a sütőporos lisztet.
4. A kész masszát kuglóf formába simítjuk (előtte, ha kell jól kivajazzuk) és tűpróbáig, kb. 40-50 percig sütjük.
5. Ha kisült picit várunk, majd kifordítjuk a formából és rácson kihűtjük.
Jó étvágyat!