1 liter
Természetes úton nyert, hidegen sajtolt 100%-os napraforgó étolaj.
Kizárólag hidegen sajtolással készül, ennek köszönhetően vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.
Mi az a hidegen sajtolás?
Hideg sajtolásnak azt az eljárást nevezzük, amikor az olajos növényi magvak sejtfalai mögött felhalmozódott természetes olajat mechanikus úton, olajprésekkel tárják fel. A hidegen sajtolás előnye a nagyüzemileg előállított meleg sajtolású extrahált olajokkal szemben az, hogy hőkezeléstől, oldóanyagoktól és vegyszerektől mentes, így biológiailag sokkal értékesebbek az ilyen úton előállított olajok. Az ilyen természetes módon kinyert olajok megőrzik az alapanyag eredeti zamatát, illatát és vitamintartamát.
Mihez ajánljuk?
A hidegen sajtolt napraforgó olajat sütéshez, főzéshez, grillezéshez, pácoláshoz és saláták önteteként egyaránt ajánlom. A finom, illatos napraforgó olajakat kenyérre kenve is fogyaszthatjuk hagymával, friss zöldségekkel.
Kellemes íze mellett A, C és E vitaminban is gazdag. Koleszterinmentes, telítetlen zsírsavai segíthetnek megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.
Szotyi szagú lesz a rántott hús?
Nem. A hidegen sajtolt napraforgó olaj természetes napraforgó illatú, mely illatanyagok jelentős része elillan az olaj hevítésekor.
Tárolás: hűvös, napfénytől védett helyen
Származási hely: Magyarország
Összetevők: 100% hidegen sajtolt napraforgó étolaj
Átlagos tápérték 100 g termékben: |
|
Energia |
3696 kJ/899 kcal |
Fehérje |
<0,2 g |
Zsír |
99,89 g |
amelyből |
|
telített zsírsav |
11,7 g |
egyszeresen telítetlen zsírsav |
|
olajsav |
20,39 g |
többszörösen telíteten zsírsavak |
|
linolsav |
67,51 g |
linolénsav |
0,49 g |
Szénhidrát: |
<0,03 g |
amelyből |
|
cukor |
<0,03 g |
Só |
<0,03 g |
E-vitamin |
31,05 mg |
E-vitamin |
51,75% NRV |