200 ml
Péksüteményekbe, kenyérbe, süteményekbe sütve, salátákhoz illetve gyümölcslevesekhez is felhasználható. Kenyérre is csurgathatjuk, natúran is fogyasztható napi 1-2 teáskanállal.
Magas vitamin és ásványi anyag tartalmú.
A mákolaj aminosavakban, többszörösen telítetlen omega 6 zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag.
Jótékony hatásai:
- A csontozat elsőszámú természetes segítője, megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt. A mákolaj igen magas foszfortartalma biztosítja a kalcium hatékony beépülését a csontokba.
- Elősegíti a magas vérnyomás csökkenését.
- Kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és az embólia kialakulása.
- Normalizálja a vér koleszterinszintjét.
- Jótékony hatása kimutatott a sebek gyógyulásánál.
- Növeli a szellemi teljesítőképességet.
- Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású.
[ forrás: Kovács József: Az olajok gyógyító ereje. Bp.:Kinizsi nyomda, 2011, 15p.]
Származási hely: Magyarország
Összetevők: 100% hidegen sajtolt mákolaj